Atvērtā koda ERP sistēmu salīdzinājums - Ozola, Anete (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba tēma ir atvērtā koda uzņēmumu pārvaldības sistēmu (Enterprise resource planning – ERP) salīdzinājums. Izvirzīti kritēriji sistēmu funkcionālās atbilstības, pielāgojamības un brieduma novērtējumam. Pēc noteiktajiem kritērijiem veikts Compiere, Openbravo, Openerp un Adempiere novērtējums. Darbā noskaidrots, ka tādas sistēmas kā Openbravo un Openerp piedāvā maziem un vidējiem uzņēmumiem nepieciešamo funkcionalitāti. Maziem un vidējiem uzņēmumiem ieteicams izvēlēties tādas ERP sistēmas, kas var tikt ieviestas, pārvaldītas un lietotas ar minimāliem resursiem, nevis tādas sistēmas, kurām ir visplašākā funkcionalitāte. Atvērtā koda uzņēmuma pārvaldības sistēmu lokalizācija Latvijā ir sākuma stadijā. Atslēgvārdi: ERP, salīdzinājums, atvērtais kods, uzņēmumu pārvaldības sistēmas, mazi un vidēji uzņēmumi.

A comparison of open source ERP systems is made based on following criteria: functional fit, adaptability and maturity. Evaluated systems are: Compiere, Openbravo, Openerp and Adempiere. It has been confirmed that Openbravo and Openerp provide functionality that is needed for small and medium enterprises. Localization of open source ERP systems has been started in Latvia. Results are criteria catalog and a comparison of selected open source ERP systems. Keywords: ERP, comparison, open source, enterprise resource planning, small and medium enterprises.
A comparison of open source ERP systems
Keywords: Datorzinātne