Kumarīnu šķelšanas reakcijas ar skābekļa un slāpekļa nukleofiliem - Parkova, Anete (Latvijas Universitāte, 2011)
Kumarīnu šķelšanas reakcijas ar skābekļa un slāpekļa nuklofiliem. Parkova A., zinātniskie vadītāji Dr.chem. Trapencieris P., Mg.sc.ing. Vendiņa I. Bakalaura darbs, 42 lappuses, 18 attēli, 7 tabulas, 32 literatūras avoti. Latviešu valodā. KUMARĪNI, KANĒĻSKĀBES ATVASINĀJUMI, SULFAMĀTI, SULFAMĪDI Darbā tika veiktas kumarīnu cikla šķelšanas reakcijas ar skābekļa un slāpekļa nukleofiliem, lai iegūtu o-hidroksikanēļskābes esterus un amīdus. Izmantojot von Pehmana reakciju tika sintezēti kumarīnu atvasinājumi. Savienojumu struktūra tika pierādīta ar 1H-KMR spektroskopiju un LC-MS. Literatūras apskatā apkopota informācija par kumarīna cikla šķelšanas reakcijām.

Cleavage of coumarins with oxygen and nitrogen nucleophiles. Parkova A., Supervisors Dr.chem., Trapencieris P., Mg.sc.ing. Vendiņa I. Bachelor’s thesis, 42 pages, 18 figures, 7 tables, 32 literature references. In Latvian. COUMARINS, CINNAMIC ADIC DERIVATIVES, SUFAMATES, SULFAMIDES Coumarin ring cleavage reactions with oxygen and nitrogen nucleophiles were performed to obtain o-cinnamic acid esters and amides. Synthesis of coumarin derivatives were performed by von Pechmann reaction. Structures are confirmed by 1H-NMR and LC-MS. Literature review summarizes information on coumarin ring cleavage reactions.
Cleavage of coumarins with oxygen and nitrogen nucleophiles
Keywords: Ķīmija