Mālainās gruntīs iegūto radiolokācijas signālu analīze - Karušs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs „Mālainās gruntīs iegūto radiolokācijas signālu analīze” ir veltīts radiolokācijas metodes problemātikai. Radiolokācijas metodes pielietošanas iespējas, metodes un signāla interpretācija mālainās gruntīs līdz šim nav pētītas, kas arī nosaka tēmas aktualitāti. Pētījumā tiek sniegts pētījumu teritorijas ģeoloģiskās uzbūves apraksts, izmantotās pētījumu metodikas apraksts, iegūtie pētījuma rezultāti, kuros ietilpst izpētes objektu ģeoloģiskie griezumi, atsegumi, laboratoriski novērtēts pētīto nogulumu granulometriskais sastāvs, mitrums un grunts fāzu tilpuma daļu attiecība, kā arī ģeofizikālo mērījumu ieraksti, iegūto rezultātu interpretācija, diskusija par iegūtajiem rezultātiem un secinājumi par metodes izmantošanas iespējām līdzīgu pētījumu veikšanai nākotnē. Atslēgas vārdi: ģeoradars, ģeofizikālās metodes, Liepas māla atradne, mālainas gruntis

Master's paper „Ground penetrating radar signal analysis in clay deposits” deals with the problem of radiolocation techniques. Application potentialities and methods for signal interpretation of radiolocation methods in clay deposits has not been studied yet, which ensures topicality of the thesis. The thesis provides description of the geological structure of research territory, of the methodology applied, and the findings, which include geological cross-sections and outcrops, laboratory performed assessment of grain size distribution of deposits under study, moisture and soil-phase volume fraction ratio, as well as geophysical measurement records; interpretation of the results obtained, discussion on the results obtained and conclusions about the possibilities of using the method to conduct similar research in the future. Keywords: Ground penetrating radar, geophysical techniques, Liepa deposit of clay, clay deposits.
Ground penetrating radar signal analysis in clay deposits
Keywords: Ģeoloģija