Dokumentu meklēšanas sistēma - Sarmulis, Arnolds (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts dokumentu meklēšanas problēmai, kas tiek risināta izmantojot dokumentu indeksa struktūru. Darba ietvaros ir izpētītas un izanalizētas dažādas datu struktūras, kas sniedz iespēju indeksēt dokumentus. Aprakstītās datu struktūras tiek definētas izmantojot klašu diagrammas un to darbības principi tiek attēloti uz konkrētiem piemēriem izmantojot instanču diagrammas. Ir aprakstītas, notestētas un optimizētas autora realizētas programmas datu struktūru izveidošanai un arī dokumentu meklēšanai. Darbā ir pamatoti un ar testēšanas rezultātiem pierādīti ātrdarbības ziņā efektīvākie varianti indeksa struktūras izveidošanai un meklēšanai tajā. Tika aprakstīti programmu realizācijas ietvaros izmantotie tehnoloģiskie risinājumi.

The bachelor's thesis is dedicated to the problem of document search, which is solved using the structure of the document index. Within the framework of the work, various data structures that provide an opportunity to index documents have been researched and analyzed. The described data structures are defined using class diagrams and their operating principles are depicted on specific examples using instance diagrams. The programs implemented by the author for creating data structures and also for searching for documents have been described, tested and optimized. The most effective options for creating and searching the structure of the index in terms of speed are substantiated and proved by the test results. The technological solutions used in the implementation of the programs were described.
Document search system
Keywords: Datorzinātne; dokumentu meklēšana; datu struktūra; datu uzglabāšana un apstrāde; datu bāze