Kriminālo notikumu reprezentācija laikrakstā "Jēkabpils Vēstnesis" no 1930. līdz 1932.gadam - Skolniece, Iveta (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura tēma ir “Kriminālo notikumu reprezentācija laikrakstā “Jēkabpils Vēstnesis” no 1930. līdz 1932.gadam”. Autore analizē, kā kriminālie notikumi ir attēloti reģionālajā laikrakstā ekonomiskās krīzes laikā, kā arī “Jēkabpils Vēstneša” saturu. Bakalaura darba hipotēze ir: palielinoties ekonomiskajai krīzei, palielinās arī publikāciju skaits. Autore noskaidro, par kādiem pārkāpumiem ir rakstīts “Jēkabpils Vēstnesī” un to skaitu. Galvenā metode ir kontentanalīze. Darbs pierāda, ka, kopumā ņemot, publikāciju skaitu par zādzībām un pārkāpumiem ekonomiskā krīze nav īpaši ietekmējusi. Tas izskaidrojams tādējādi, ka “Jēkabpils Vēstnesis” sakarā ar krīzi acīmredzot savās slejās vairāk vietas atvēl aktualitātēm un problēmām ekonomikā un lauksaimniecībā. Darbam ir piecas nodaļas, 24 tabulas un desmit pielikumi.

The theme of bachelor’s paper is “Representation of Criminal Events in Newspaper “Jēkabpils Vēstnesis” from 1930 to 1932”. Author analyzes how the criminal events are shown in regional newspaper in time of economical crisis, as well as content of “Jēkabpils Vēstnesis”. The hypothesis of the bachelor’s paper is: by growing of economical crisis, amount of ciminalnews publications is growing, too. Author finds out about what kind of crimes has wrote in “Jēkabpils Vēstnesis” and amount of those. The main method is content analyze. This working paper proves that the amount of ciminalnews publications has not particulary affected by growing of economical crisis on the whole. It can be explained in a such way: apparently apropos of economical crisis JV has wrote more about topicalities and problems of economics and agriculture. The bachelor’s paper has five chapters, 24 tables and ten additions.
Representation of Criminal Events in Newspaper “Jēkabpils Vēstnesis” from 1930 to 1932
Keywords: Komunikācijas zinātne