Dzeramā ūdens kvalitātes ķīmisko parametru novērtējums Brocēnu pilsētas privātmāju akās - Kronbergs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2007)
Lai arī Latvija ir bagāta ar dzeramā ūdens resursiem, tomēr eksistē zināmas ūdens kvalitātes problēmas, līdz ar to kā sava darba tēmu es izvēlējos “Dzeramā ūdens kvalitātes ķīmisko parametru novērtējums Brocēnu pilsētas privātmāju akās”. Kā darba mērķis tika izvirzīts: izpētīt aku dzeramā ūdens kvalitāti Brocēnu pilsētā un novērtēt tā atbilstību spēkā esošajām nekaitīguma prasībam. Lai to sasniegtu tika izmantotas divas galvenās pētījuma metodes: aptaujas metode un fizikāli – ķīmiskās pārbaudes metode. Pētījuma laikā tika apzināti visi to iedzīvotāju viedokļi, kuri izmanto Brocēnu pilsētas aku ūdeni kā savu dzeramo ūdeni, kā arī ņemti un analizēti paraugi no 23 pilsētas akām. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 48.lpp., tajā ir iekļauti 15 attēli, 2 tabulas un pievienoti 4 pielikumi.

Although Latvia is considered as a land rich in drinking water rescources there are certain water quality problems. Therefore as a topic of my work I chose “Drinking waters quality and chemical parameter evaluation in draw-well of proval houses in City of Broceni”. The aim of the work is to evaluate draw-well drinking water quality of proval houses in City of Broceni and analyse the results according to existing legislation. Research methods used included a questionnairing of all city inhabitants who use draw-well water as their drinking water and analysis of physical and chemical parameters of 23 draw-wells of City of Broceni. The work is written in Latvian language on 48 pp., it includes 15 figures, 2 tables and 4 appendixes.
Drinking Waters Quality and Chemical Parameter Evaluation in Draw-well of Proval Houses in City of Brocēni
Keywords: Vides zinātne