Izsole kā piedziņas līdzeklis izpildu procesā. - Lontone, Roberta (Latvijas Universitāte, 2017)
Ņemot vērā, ka parādnieka mantas piespiedu pārdošana publiskā izsolē ir viens no izplatītākajiem kreditoru prasījumu segšanas veidiem piedziņas procesos, svarīgi identificēt tiesu izpildītāju praksē pastāvošās problēmas attiecībā uz tiesas nolēmumu izpildi. Šī bakalaura darba mērķis ir normatīvo aktu nepilnību un prakses problēmu izpēte un ieteikumu sniegšana tiesiskā regulējuma pilnveidošanai. Pētījumā izmantotas gan Latvijas, gan ārvalstu tiesību normas, tiesu prakse un doktrīna. Darba izstrādes laikā secināts, ka veiktie grozījumi tiesību normās ir pozitīvi ietekmējuši tiesu izpildītāju veikto darbu, taču, pastāvot likuma nepilnībām, atsevišķos gadījumos ir nepieciešami jauni tiesiskā regulējuma grozījumi.

For debtors, enforced sale of property at public auctions is one of the most common types of settlement of claims in enforcement cases; therefore, it is important to identify the problems in bailiff’s practice concerning the execution of court orders. The aim of this study is to research imperfections of laws and regulations and issues that bailiffs encounter in their practice as well as to provide recommendations for improvement of legal framework. The research uses Latvian and foreign law, case law and doctrine. It is concluded that amendments made in legislation have positively affected the practice of bailiffs, however, in some cases; new amendments of legal framework are needed, as there are shortcoming in the law.
Auction as a recovery tool in enforcement cases.
Keywords: Juridiskā zinātne; izsole; izpildu process; tiesu izpildītāji; manta