Projekts: deju studijas "ISDS" izveide - Šternberga, Inga (Latvijas Universitāte, 2019)
Tika izstrādāts maģistra darbs “Projekts: Deju studijas “ISDS” izveide, kura mērķis bija izveidot, izstrādāt jaunu biznesa plānu, lai tiktu atvērta jauna deju studija. Pēc visu juridisko formu izpētes, darba autore izlēma, ka tieši šī uzņēmuma juridiskā forma būs – sabiedrība ar ierobežotu atbildību, jo īpašnieku atbildība ir ierobežota. Uzņēmums tiks nodibināts 2019.gada septembrī, taču sniegt pakalpojumus sāks 2019.gada oktobrī. Mēnesis tiek pieņemts kā sagatavošanās laiks, lai tiktu iekārtota deju studija, sagatavotas deju zāles. Kā arī mēnesis laika, lai paziņotu pilsētas iedzīvotājiem, ka būs pieejama jauna deju studija, kurā atrast savu hobiju, labi pavadīt laiku, kā arī iegūt jaunus draugus, pozitīvas emocijas un patīkamu atmosfēru. Darba autore pati nodarbojusies ar dejošanu no bērnības un viņa saprot, ka tas ir nepieciešams jebkuram cilvēkam, jebkurā vecuma grupā. Dejojot tiek dota iespēja iepazīt savu ķermeni, nodarbināt sevi fiziski, iegūt jaunus draugus, kā arī izlikt sliktās emocijas uz deju grīdas un doties mājas pozitīvismu pilns. Maģistra darbā izvēlētā uzņēmuma – deju studija tiek dibināta, lai un darbosies noteiktā mērķa vadīšanā. Mērķis būs fiziski nodarbināt savus klientus, dejotājus, jo tā ir mūsdienas lielāka problēma, ka ir mazkustīgs dzīves veids. Tā dēļ sākas ļoti nopietnas veselības problēmas, kauli var kļūt trauslāki, kas vecumdienās var pārvērsties par osteoporozi, kā arī bez vingrinājumiem sirds-asinsvadu sistēmas tonuss samazinās, sevišķi skarot sirdi un plaušas. Aktualitāte ir mazkustīgs dzīves veids. Latvijā ir novērota problēma, kas ir saistīta ar iedzīvotāju mazkustīgu dzīvesveidu un lieko svaru. Pieaugušajiem, kā arī bērniem nepieciešams atbrīvoties no ikdienas stresa, nodarbojoties fiziskām aktivitātēm, kas rada prieku un enerģiju.

A master's job on “Project: Establishment of Dance Studio “ISDS” aimed at creating, developing a new business plan to open a new dance studio. After examining all legal forms, the author of the work decided that it was the legal form of this company that would be a limited company, because the liability of the owners was limited. The company will be established in September 2019 but will start providing services in October 2019. The month is taken as a preparation time for a dance studio, prepared dance halls. As well as a month of time to notify city residents that a new dance studio will be available in which to find your hobby, spend well time and get new friends, positive feelings and a pleasant atmosphere. The author of the work herself has been dancing from childhood, and she understands that it is necessary for any person, any age group. Dancing gives you the opportunity to get to know your body, employ yourself physically, get new friends, and put bad feelings on the dance floor and go home full of poses. A dance studio of the company selected in the master's job is founded in order to operate the target. The goal will be to physically employ your clients, dancers, because it is today's bigger problem that there is a little moving way of life. This leads to very serious health problems, can make bones more fragile, which can turn into osteoporosis in old age, and without exercise, the tonus of the cardio decreases, particularly affecting the heart.
Project: Establishment of Dance studio "ISDS"
Keywords: Finanses un kredīts; Uzņēmums; Deju studija; Kultūra; Aktīvs dzīvesveids; Deja