Amerikas Latviešu Tautiskās Savienības (ALTS) darbība Bostonā (1970-1975). - Ančevska, Vita (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba nosaukums ir „Amerikas Latviešu Tautiskās Savienības darbība Bostonā (1970-1975)”. Darba mērķis ir izpētīt ALTS darbību Latvijas neatkarības idejas saglabāšanā un latviešu kultūras stiprināšanā. Darbā tiek apskatīts laika posms, kas ir nozīmīgs Latvijas neatkarības atgūšanā. Tas ir laiks, kad latviešu tauta cīnījās par tiesībām uz dzimtenes brīvību. ALTS aktivitātes 20. gs. 70.-tajos gados pulcināja uz kopīgu kulturālu un politisku darbu trimdas latviešus. Kopīgiem spēkiem sadarbībā ar citām latviešu organizācijām tika panākta latviešu atpazīstamība ASV amatpersonu aprindās. Šajā laika posmā ALTS bija latviešu pamatorganizācija Bostonā, kuras darbības aktivitātēs iesaistījās trimdas latviešu vidējā paaudze ar vēlmi atdzīvināt sabiedrisko darbu, kas pēc ALTS 50. gadadienas bija noklusis.

The title of bachelor’s paper is „American Latvian National League’s activity in Boston (1970-1975)”. The aim of the paper is to research American Latvian National League’s activity in maintaining the idea of independence of Latvia and consolidation of Latvian culture. The period which was important in retrieving the independence of Latvia is discussed in the paper. That was the time when Latvians had to fight for their rights to fatherland’s freedom. American Latvian National League’s activities in 20th century’s seventies called together Latvians in exile for cultural and political work. Together with other Latvian organizations the League attained Latvian identification between American politicans. In this period League was the basic Latvian organization in Boston where Latvian middle generation worked together wishing to revive social work which had been fatigued after League’s 50th anniversary.
American National Latvian League's activity (1970-1975) in Boston.
Keywords: Vēsture