Darba samaksa un kontrole tiesu sistēmā - Trojanovska, Gita (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra tēma „Darba samaksa un kontrole tiesu sistēmā” pētījumu objekts ir darba samaksas organizācija, aprēķināšanas kārtība un nodokļu ieturēšanas nianses Latvijā un tiesu sistēmā. Maģistra darba mērķis ir izpētīt darba samaksas organizāciju, aprēķināšanas kārtību un nodokļu ieturēšanas nianses Latvijā un tiesu sistēmā laika posmā no 2000. gada līdz 2008. gada 1. ceturksnim. Rezultātā atklāt pozitīvo un vēl sastopamās nepilnības tiesu sistēmā un izstrādāt priekšlikumus darba samaksas organizācijas sistēmas un nodokļu ieturēšanas pilnveidošanai. Darba beigās tiek noformēti galvenie secinājumi un priekšlikumi par tiesu darbinieku darba samaksas organizāciju, aprēķināšanas kārtību un nodokļu ieturēšanas niansēm un kontroli. Lai pētītu par tiesu darbinieku darba samaksas organizāciju, aprēķināšanas kārtību un nodokļu ieturēšanas niansēm un kontroli, tika izmantots datu salīdzinājums ar iepriekšējiem periodiem, statistiskās analīzes un faktoru analīzes metodes. Maģistra darbs sastāv no 92 lapaspusēm, t.sk., 12 tabulām, 39 informācijas avotiem, 4 pielikumiem.

Master's degree theme “Wage and control in the system of courts” an object of researches is wages organization, calculable order and in retain of taxes nuance Latvia and in the system of courts. A master's degree work purpose is to explore work pay organization, in retain of calculable orders and taxes nuance Latvia and in the system of courts in a time link from 2000. year to a 2008. year 1. quarter. In a result to open positive and yet in the system of courts of the meet imperfection and to produce suggestions work pay organization systems and a retain of taxes improvement. In the main conclusions and suggestions are a work end designed for the worker of courts work pay organization, retain of calculable orders and taxes nuances and control. That explore work pay organization for the worker of courts, retain of calculable orders and taxes nuances and control, facts comparison waste with previous periods, the statistical analyses and analysis of factors methods. Master's degree work is from 92 pages, including 12 tables, 39 information springs, 4 appendixes.
Wage and control in the system of courts
Keywords: Ekonomika