Latvijas iekšzemes kopprodukta prognozēšana ar apakštelpas metodēm - Sadovska, Alīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarbs aplūko iespēju izmantot apakštelpas metodes Latvijas iekšzemes kopprodukta prognozēšanai. Ar apakštelpas metodēm tiek iegūtās vairākas prognozes atkarībā no lietotāja fiksēta parametra. Tiek piedāvātas vairāku prognožu divas kombinēšanas procedūras. Rezultāti tiek salīdzināti ar prognozēm, kas tiek iegūtas ar vektorautoregresīvo un autoregresīvo slīdošā vidējā metodēm. Darba rezultātā izveidots kods programmā R, kas veic prognozēšanu ar apakštelpas metodēm. Atslēgas vārdi: stāvokļa–telpas modeļi, apakštelpas metodes, prognožu kombinēšana

This diploma thesis investigates the possibility of using subspace methods to forecast Latvian gross domestic product. With subspace methods several forecasts are produced depending on the user’s fixed parameter. Several procedures are performed to combine forecasts. The results are obtained with vectorautoregressive and autoregressive moving average methods. The R code for forecasting with subspace methods is provided as a result of the diploma thesis. Keywords: state–space models, subspace methods, combining forecasts
Forecasting Latvian gross domestic product with subspace methods
Keywords: Matemātika