Datu noliktavas arhitektūra parādu piedziņas uzņēmumā - Olekšs, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izpētīt datu noliktavu izstrādes pamatprincipus un metodes un pielietot iegūtās zināšanas praksē, izstrādājot datu noliktavu parādu piedziņas uzņēmumam. Darba pirmajā daļā ir izklāstīts no kādām komponentēm sastāv datu noliktavas arhitektūra. Ir apskatīti arhitektūras tipi atkarībā no datu noliktavas izstrādes pieejas, to raksturīgākās iezīmes, kā arī to priekšrocības un trūkumi. Darba otrajā daļā ir aprakstīta izstrādātās datu noliktavas arhitektūra. Ir apskatīts no kādām komponentēm sastāv šī datu noliktava, kāda pieeja un tehnoloģijas tika lietotas un kādi rīki tika izmantoti datu noliktavas izstrādē. Tiek atspoguļota risinājumu izvēle, kā arī to stiprās un vājās puses. Atslēgvārdi: datu noliktava, datu noliktavas arhitektūra, datuve, ETL.

The goal of this paper is explore best practices and technologies of data warehousing and use that theoretical knowledge to design and develop data warehouse solution in debt collection company. The first chapter describes components of data warehouse architecture. It describes data warehousing methodologies and the impact of chosen development approach on data warehouse architecture. It explains pros and cons of different design approaches. The second chapter describes the components of developed data warehouse in debt collection company. It explains how the design was made and what approach has been taken. Keywords: data warehouse, data warehouse architecture, ETL.
Data warehouse achitecture for debt collection company
Keywords: Datorzinātne