Kriminālprocesuālās aizturēšanas tiesiskums - Ščerbakovs, Igors (Latvijas Universitāte, 2010)
Autora izvēlēta darba tēma ir ”Aizturēšanas tiesiskums kriminālprocesā" Darba mērķis ir analizēt un tikt skaidrība ar aizturēšanas likumību un tiesiskumu kriminālprocesā Darba apjoms ir 52 lapaspuses Darbs satur statistikas datus, darba saturs sastāv no ievada, un 5 nodaļām, izmantotās literatūras un normatīvo aktu un pielikuma sarakstu. Ievads satur darba mērķi, dod īsu darba apskatu ko autors gatavojas izpētīt darba sastāv no 5 atsevišķam nodaļām kopā ar ievadu. Aizturēšana Kriminālprocesuāla institūtā vēsturiska attīstība Latvijā Aizturēšanas izpratne, mērķis un nosacījumi Aizturētā tiesības un pienākumi un Kriminālprocesuāla imunitāte Aizturēšanas procesuālā noformēšana un termini Darba autors analīzē aizturēšanas tiesiskumu, sapratni, analīze kādas ir tiesības un pienākumi aizturētai personai, apskatīt imunitāti, kā arī aizturēšanas terminus. Darbā ir izmantotas nacionālas tiesības, normatīvus aktus, zinātnisku literatūru, praktiskie materiāli - ka nacionāls tā ārvalsts, izraksti no žurnāliem un interneta resursiem. Nobeigumā Autors izdarīja slēdzienus, kas parādīja darba būtību, kriminālprocesa likums ne garantē pilnību kriminālprocesa aizturēšanas kartību.

Author legitimacy of the "Legality of detention in criminal procedure” choose work themes. Actuality is explained, that on each crime reach is detained. A work aim is to analyze and to investigate and to reach clarity with legitimacy of the Legality of detention in criminal procedure A work volume is 52 pages. Work contains statistics data Work stands from introduction, and 5 departments, the used literatures and lists of the legal acts and appendix Introduction contains a work aim, gives a short work review what an author gathers to examine at work stands from 5 separate •Detention Criminal procedure in an institute a historical development in Latvia •Detention understanding, aim and conditions •Detained rights and duties and Criminal procedure immunity •Detention judicial design and terms Its at work an author analyses detention legitimacy, looks over or a shade understanding, analysis someone is rights and duties a detained person, analysis judicial design, but as last analysis accordance of terms and proportionality Work are used national rights, normative acts, scientific literature, practice materials, that national so foreign, write a lawyer and the internet resources. An author did conclusions, which showed a work produce motion the law of criminal Procedures does not guarantee perfection the criminal procedure detention order.
Legality of Detention in Criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne