Personāla atlases analīze un pilnveidošana uzņēmumā "ANTIKS-N". - Mežeckis, Timurs (Latvijas Universitāte, 2017)
Studenta Timura Mežecka bakalaura darba tēma ir „Personāla atlases pilnveidošana uzņēmumā ”Antiks-N””. Bakalaura darba mērķis ir noteikt iespējas, kā varētu pilnveidot personāla atlasi uzņēmumā „Antiks-N”. Personāla atlases process ir viens no svarīgākām sastāvdaļām mūsdienu uzņēmumā. Katrs uzņēmums cenšas atrast darbiniekus, kuri būs pietiekami kvalificēti un sertificēti, lai varētu pilnvērtīgi veikt uzstādītos uzdevumus un sasniegt noteiktos mērķus, kā arī ir jāatceras, ka katram darbiniekam ir savas ambīcijas un velmes iestājoties uzņēmumā. Bakalaura darba pirmajā daļā tiks izanalizēta personāla atlases teorētiskie materiāli, kas ir pieejami internetā un mācību literatūrā. Darba otrajā daļa autors izskatīts uzņēmuma „Antiks-N” darbību, tehniskos un profesionālos aspektus, kā arī konkurence.Darba otrešajā daļā autors izskatīs personāla meklēšanas un atlases teorētiskos materiālus un kā to var pielietot „Antiks-N” personāla atlases uzlabošanai. Bakalaura darba ceturtā daļā sastāv no uzņēmumā strādājošo darbinieku aptaujas analīzes un ekspertu intervijas analīzes, kā ari tiks analizēti publiski pieejamie „Antiks-N” sludinājumi, kuri ir atrodami internetā. Darba nobeigumā tika veikti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi kā uzņēmums „Antiks-N” varētu uzlabot personāla meklēšanu un atlases procesu. Bakalaura darba apjoms ir 82 lapas. Tajā iekļauti 3 tabulas un 11 pielikumi, darba izstrādē tika izmantos 36 literatūras avoti. Atslēgvārdi kuģa mehāniķis, kuģa remonta mehāniķis, intervija, testi, personāla atlase.

The theme of bachelor thesis is „Personnel selection and recruitment processes improvement in organization „Antiks-N” Ltd”. The goal of the thesis is to find some way to improve personnel selection and recruitment in organization „Antiks-N” Ltd”. Personnel selection and recruitment process is one of the most improtant part of every modern organization. Every organization tries to find best employee who are qualified and certified enough to do their job. Also we have to remember that every employee has their own goals and needs. In the first part of bachelor thesis we will analyze theoretical part of personnel selection and recruitment process. In the seccond part we will try to analyze „Antiks-N” business activity, technical and professional aspects and competition. In the third part author will look into personnel selection and recruitment theoretical materials and will try to find best ways to improve organizations “Antiks-N” personnel recruitment. Fourth parth of thesis consist of interviews that are conducted with employees of the company and field experts, also author will conduct analysis on available advertisements that organization have put on the internet. In the end of thesis author will try to summarize all information and give some recommendations to “Antiks-N” on how they can improve their personnel selection and recruitment process. Bachelor thesis consists of 81 pages 3 tables and 11 appendixes and the amount of the literature used is 36. The key words: ship mechanic, ship repair mechanic, interview, tests, personnel recruitment.
Personnel recruitment analysis and improvement in organization "ANTIKS-N" Ltd.
Keywords: Vadībzinātne; kuģa mehāniķis; kuģa remonta mehāniķis; personāla atlase; Intervija; Testi