Kukuļņemšanas un kukuļdošanas kvalifikācijas problēmas - Brauere, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba nosaukums ir „Kukuļņemšanas un kukuļdošanas kvalifikācijas problēmas”. Darba mērķis ir izpētīt normatīvos aktus, speciālo juridisko literatūru un judikatūru, nolūkā konstatēt problēmas kukuļņemšanas un kukuļdošanas kvalifikācijā. Lai sasniegtu šo mērķi, darbā tika aplūkota kukuļņemšanas un kukuļdošanas vēsturiskā attīstība, tādējādi sniedzot nelielu ieskatu par kukuļņemšanas un kukuļdošanas juridiskā pamata vēsturiskās attīstības posmiem no 19.gadsimta līdz mūsdienām. Darbā tika aplūkota kukuļņemšanas un kukuļdošanas kvalifikācijas problēmas juridiskajā analīzē, kvalificējošajās pazīmēs un abu noziegumu norobežošanā no citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas bieži vien apgrūtina tiesas spriedumu taisīšanu un taisnīga soda piemērošanu par izdarītajiem noziegumiem, tas ir, kukuļņemšanu un kukuļdošanu. Kā arī darbā tiek aplūkots kukuļņemšanas un kukuļdošanas regulējums ārvalstīs, tādējādi salīdzinot Krimināllikuma normās ietverto kukuļņemšanas un kukuļdošanas juridiskā pamata izpratni ar ārvalstu krimināllikumos ietverto izpratni. Un visbeidzot kā bakalaura darba galvenos atslēgas vārdus var minēt kukuļņemšanu, kukuļdošanu un kvalifikācijas problēmas.

Bachelor paper title is "Problems of qualification bribery and bribe taking”. The aim of the paper is to study the laws and regulations, explore the legal literature and case law, in order to identify problems of qualification in bribery and bribe taking. To achieve the aim, in the paper was viewed bribery and bribe taking historical development, thereby providing small insight of legal basis about the bribery and bribe taking historical development stages since 19th century until nowadays. In the paper were viewed bribery and bribe taking qualification problems in legal analysis, qualifying features and both crime delimitation from other crimes, which often encumber judgments making and equitable punishment application for the crimes committed, that are bribery and bribe taking. As well as in the work are viewed bribery and bribe taking regulations abroad, thereby comparing provisions in Criminal Law referring to bribery and bribe taking legal basis in comprehension with foreign Criminal Laws. And finally, as the key words may include bribery, bribe taking and problems of qualification.
Problems of qualification bribery and bribe taking
Keywords: Juridiskā zinātne