Gliemežu mikrofosīlijas Latvijas juras nogulumos - Libauers, Krišjānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Libauers K., 2012. Gliemežu mikrofosīlijas Latvijas juras nogulumos. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte. Bakalaura darbā veikts Latvijas juras nogulumu un tajos sastopamo gliemežu mikroskopisko atlieku pētījums. Latvijā juras organismu fosilās atliekas pētītas maz. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas teritorijā vidējās juras nogulumos sastopamo gliemežu mikrofosīliju kompleksa taksonomisko sastāvu. Veikta materiāla ķīmiskā preparēšana, atrasto mikrofosīliju fotografēšana, fotoattēlu apstrāde to kvalitātes uzlabošanai ar programmas „Combine ZP” starpniecību un detalizēts fosīliju apraksts. Materiālā atrastas 9 gliemežu sugas, kas konstatētas Latvijā pirmo reizi. Atslēgvārdi: Gliemeži, mikrofosīlijas, juras perioda nogulumi, „Combine ZP”.

Libauers K. 2012. Gastropod microfossils from the Jurassic deposits of Latvia. Bachelor thesis. Riga, Univesity of Latvia. In this bachelor paper the author has studied Middle Jurassic gastropods from Latvia. Fossil remains of Jurassic organisms from Latvia have not been studied in detail. The purpose of this bachelor paper is to determine taxonomic composition of gastropod microfossils from the Jurassic deposits of Latvia. Chemical preparation of samples, photographing of fossils, editing of the photos within the “Combine ZP” programme and a detailed description of the gastropod microfossils have been carried out. Nine species of gastropods were found in the material, none of them has ever been found before in Latvia. Keywords: Gastropods, microfossils, deposits from Jurassic period, „Combine ZP”.
Gastropod microfossils from the Jurasic deposits of Latvia
Keywords: Ģeoloģija