Bāru nozares uzņēmumu finansiālā stāvokļa pilnveidošanas iespējas ekonomiskās krīzes apstākļos - Skorinkina, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma ir „Bāru nozares uzņēmumu finansiālā stāvokļa pilnveidošanas iespējas ekonomiskās krīzes apstākļos”. Autore: Svetlana Skorinkina. Darba vadītājs: Dr.ekon.,docente Silvija Kristapsone. FINANSIĀLAIS STĀVOKLIS, PĒTĪJUMI, DATU ANALĪZE, STRATĒĢIJAS IZVĒLE, PROJEKTA NOVĒRTĒJUMS. Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus bāru nozares uzņēmumu finanšu stāvokļa uzlabošanai. Pētījuma objekts ir sabiedriskās uzņēmums „Delmar Pluss“, kas savu darbību nesen uzsācis Vecrīgā. Lai sasniegtu darba mērķi, tika veikta tirgus izpēte, noskaidroti uzņēmuma konkurenti, tika analizētas uzņēmuma stiprās un vājās puses. Veicot anketēšanu tika noteikts mērķa pircējs, tā intereses un ieradumi. Tāpat tiek vērtētās proporcijas starp aplūkojamās firmas „Delmar Pluss” konkurentiem, to darbība tirgū, reputācija, datu vākšana, apstrāde un analīze ar nolūku mazināt nenoteiktību, kas pavada lēmumu pieņemšanu. Uz veikto pētījumu pamata tiek izstrādātas rekomendācijas vadībai, tiek izdarīt secinājumi attiecībā par šo rekomendāciju ieviešanu un stratēģijas izvēle bāra “Kokteiļu Studija”. Darba apjoms ir 87 lapas. Lai veiktu pētījumu tika aizmantoti 53 dažādi literatūras avoti, kas iekļauti izmantotās literatūras un avotu sarakstā.

The subjects of master’s work is „The improvement of bar enterprise's financial status under conditions of economic crisis”. Author: Svetlana Skorinkina. Scientific Adviser: Dr.ekon.,docente Silvija Kristapsone. FINANCIAL POSITION, RESEARCH, ANALYSIS, CHOICE STRATEGY, PROJECT APPRAISAL. The research objective is to develop a proposal to raise financial growth of bar industry. The subject of this research is the enterprise “Delmar Pluss” that has recently started out in city of Old Riga. To achieve this goal, market research was done, competitors were found and compared to „Studio of Cocktails “. Strengths and weaknesses were analyzed. While gathering and analyzing poll data, the average potential customer was recognized, his/her customs and interests were found out. Also the parity between competitors of considered firm “Delmar Pluss”, their behaviour in the market, reputation, processing and the analysis of data, with the purpose of reduction of the uncertainty accompanying acceptance of decisions is estimated. On the basis of carried out research recommendations are developed for a management, conclusions concerning introduction of the given recommendations and a choice of strategy for the bar "Studio of Cocktails " are done. The volume of the thesis is 87 pages. 53 different literature sources were used to do this research; they are included in the works cited list.
The Improvement of Bar Enterprise's Financial Status Under Conditions of Economic Crisis
Keywords: Ekonomika