"Darbineku un civildienesta ierēdņu disciplināratbildība un tās problemātika" - Agapova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir ”Darbinieku un civildienesta ierēdņu disciplināratbildība un tās problemātika”. Šī tēma ir aktuāla, jo ne normatīvais regulējums, ne zinātniskā literatūra nesniedz izsmeļošu visu disciplināratbildības noteikumu aprakstu. Kaut tiesu prakse sniedz vairākas atbildes uz civildienesta ierēdņu disciplināratbildības neskaidriem jautājumiem, to nevar pateikt par darbinieku disciplinatbildību. Darba uzdevumi ir : 1) izanalizēt un salīdzināt darbinieku un civildienesta ierēdņu disciplināratbildības institūtu būtību; 2) atrast neskaidrības darbinieku disciplināratbildības regulējumā. Darba mērķis ir sniegt priekšlikumus darbinieku disciplināratbildības piemērošanā.

Bachelor’s thesis is „Disciplinary responsibility of employee’s and civil servants and its problems”. This thesis is topical because non normative regulation, non scientific literature do not provide exhaustive description of disciplinary responsibility rules. Although court practice has given majority of answers to disciplinary responsibility of civil servants, it can’t be told about disciplinary responsibility of employee’s. This work tasks: 1)Analyze and compare disciplinary responsibility of employee’s and civil servants essentially 2)Find the uncertainty in legal order of employee’s disciplinary responsibility This work aim is to provide suggestions to application of disciplinary responsibility of employee’s.
"Disciplinary responsibility of employees and civil servants audits problems"
Keywords: Juridiskā zinātne