Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem - Umbraško, Līva (Latvijas Universitāte, 2013)
Izvēlētā Bakalaura darba tēma ir ”Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām daļām, secinājumiem, izmantotās literatūras, kā arī normatīvo aktu saraksta un anotācijas. Par Bakalaura darba tēmas aktualitāti norāda jautājums par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kas, savukārt, liecina par sabiedrības kultūras līmeni, izglītotību, ētiku un attīstības līmeni kopumā. Darba mērķis ir aplūkot cietsirdīgas izturēšanās pret dzīvniekiem krimināltiesisko regulējumu, normatīvos aktus, dzīvnieka konfiskācijas institūtu, kā arī analizēt tiesu praksi un izpētīt krimināltiesisko regulējumu šajā jautājumā citās valstīs. Pirmajā nodaļā aplūkotas dzīvnieku labturības prasības, cietsirdīgas izturēšanās pret dzīvniekiem atbildības regulējums Latvijā, kā arī iestādes un organizācijas, kas Latvijā nodarbojas ar dzīvnieku tiesību aizsardzību. Otrajā nodaļā autore aplūko dzīvnieku konfiskācijas institūtu, kas paredz dzīvnieka konfiskāciju kā soda vei

Subject of Bachelor paper is “Cruel treatment against animals”. Work consists of introduction, four chapters, conclusions, list of references, list of regulations and annotation. Cruel treatment against animals is actual problem in society and indicates culture level of whole society, ethics and level of development. Research work goal is to analyze criminal legislation of cruel treatment against animals in Latvia, regulations, confiscation institute of animals, case law, legislation in other countries. First chapter evaluates animal welfare, cruel treatment against animals, legislation in Latvia and institutions and organizations in Latvia that work to protect animals. In second chapter, author analyzes animal confiscation as punishment and animal confiscation as evidence. Third chapter consists of article 230 of the Latvian Criminal Law analysis and research of case law in Latvia. In fourth chapter author analyzes cruel treatment against animals legislation in Estonia
Cruel treatment of animals
Keywords: Juridiskā zinātne