Bērna māja sociālajā darbā ar seksuālajā izmantošanā cietušajiem bērniem Latvijā - Umule, Agnese (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba „Bērna māja sociālajā darbā ar seksuālajā izmantošanā cietušajiem bērniem Latvijā” mērķis ir noskaidrot sociālo darbinieku un citu iesaistīto speciālistu viedokli par Bērna mājas nepieciešamību sociālajā darbā ar seksuālajā izmantošanā cietušajiem bērniem. Maģistra darbā aprakstītas sociālā darba pieejas un modeļi starpinstitucionālajā sadarbībā strādājot ar seksuālajā izmantošanā cietušajiem bērniem. Daļēji strukturētas intervijas tika izmantotas empīriskajā izpētē, kuras atklāja sociālo darbinieku un citu iesaistīto speciālistu viedokli par Bērna mājas nepieciešamību Latvijā. Atslēgas vārdi: Bērna māja, seksuālā izmantošana, bērnu tiesību aizsardzības speciālisti, krīzes intervence, starpinstitucionālā sadarbība, starpinstitucionālās sadarbības modeļi.

The aim of the Master's thesis work "A child house in social work with sexually abused children in Latvia” is to clarify the opinion of the social workers and other specialists involved regarding the necessity of the child`s home in social work with children affected by sexual exploitation. The Master`s work describes social work approaches and models in interinstitutional cooperation with child victims of sexual exploitation. Semi- structured interviews were used in empirical research, which revealed the opinion of social workers and other specialists involved regarding the necessity of the child`s home in Latvia. Key words: Child`s home, sexual exploitation, child rights professionals, crisis intervention, inter-institutional cooperation, inter – institutional cooperation models.
A child house in social work with sexually abused children in Latvia
Keywords: Socioloģija un sociālais darbs; Bērna māja; Seksuālā izmantošana; Bērnu tiesību aizsardzības speciālisti; Krīzes intervence; Starpinstitucionālā sadarbība