Netradicionālo datu bāžu sistēmu izpēte - Romanovskis, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs “Netradicionālo datu bāžu sistēmu izpēte” satur pētījuma informāciju par netradicionālo datu bāžu pārvaldības sistēmām, tādām, kuras apvieno sevī tradicionālo relāciju un nerelāciju sistēmu iespējas. Galvenie darba mērķi ir - noskaidrot tādas netradicionalās datu bāžu sistēmas, izzināt cik uzticamas šādas datu bāzes ir kļūmjpārleces gadījumā un cik ātri tās spēj apstrādāt datus attiecībā pret tradicionālām datu bāžu pārvaldības sistēmām. Galvenās tehnoloģijas, kas tiks izmantotas šajā darbā ir MySQL Cluster, Memcached, NoSQL, MongoDB, PHP, Linux Ubuntu.

Master's work „Non traditional database management system analysis” contains information about research on non traditional database management systems, these ones which nowadays have both – relational and non relational compatibilities. Main goal is to find out how reliable these database management systems are, and how fast they can operate comparing to traditional – relational database and NoSQL DBMS. Main technologies used in this work: MySQL Cluster, Memcached, NoSQL, MongoDB, PHP, Linux Ubuntu.
Non traditional database managment system analysis
Keywords: Datorzinātne