Drošības organizācijas "X" stratēģijas analīze un attīstības iespēju izvērtējums - Višņekova, Inese (Latvijas Universitāte, 2007)
Nozīmīgs konkurēšanas faktors uzņēmumiem ir pareiza stratēģijas izvēle un īstenošana. Praksē bieži izpaužas vadības neprasme ievērot stratēģijas plānu un pielāgoties pārmaiņām. Pēdējie gadi vadības zinātnēs parāda zinātnieku interesi šī jautājuma izpētē, kuri stratēģisko vadīšanu uzskata par svarīgāko saimniekošanas stabilitātes un efektivitātes pieauguma nodrošinošu faktoru. Pētījuma mērķis ir Drošības organizācijas „X” ārējās un iekšējās vides analīze, uzņēmuma iespēju un draudu, stipro un vājo pušu noteikšana, Drošības organizācijas „X” attīstības iespēju izvērtējums un jaunas stratēģijas noteikšana. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 daļām. Pirmajai daļai ir 3 apakšpunkti, otrajai - 5 apakšpunkti, trešajai - 2 apakšpunkti. Izpētes darbā ir iekļauti 9 attēli un 14 tabulas. Darba kopsavilkums sastāv no 29 secinājumiem un 7 priekšlikumiem. Bakalaura darba apjoms ir 81 lappuses. Bakalaura darbā ir izmantoti 23 informācijas avoti: 10 grāmatas, 3 publikācijas, 4 interneta resursi un 5 pētījumi. Atslēgvārdi: stratēģija, konkurētspējīgā priekšrocība, attīstības iespējas, drošības pakalpojumi, drošības dienests.

Vital factor for competitive enterprises is correct strategy choice and realization. Managerial inabilities to comply with strategy plan and to conform to modifications are often visible in practice. Last years in management sciences demonstrate scientists’ interest in prospecting this question; they hold a view that strategic management is essential factor for stability and efficiency rise. The aim of the research is analysis of external and internal environment of security organization “X”, determination of enterprise potentialities and threat, strong points and foible, security organization’s "X" evaluation of expansion potentialities and new strategy determination. Bachelor’s work consists of recitals, 3 sections, first section has 3 subdivisions, second – 5 subdivisions and third – 2 subdivisions. At prospecting work are incorporated 9 figures and 14 tables. Work summary consist of 29 conclusions and 7 proposals. Amount of bachelor’s work is 81 pages. At bachelor’s work are used 23 sorts of information: 10 books, 3 publications, 4 internet resources and 5 researches. Keywords: strategy, competitive preference, expansion potentialities, security services, security organization.
Strategy analysis of security organization "X" and evaluation of expansion potentialities
Keywords: Vadībzinātne