Darinājumi ar -dl(o) sufiksu slāvu valodās - Frolovs, Daniils (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir veltīts lietvārdu pētījumam, kuri darināti no darbības vārdiem ar -dl, -л sufiksu slāvu valodās. Autors apkopo, analizē un salīdzina lietvārdus ar šo sufiksu mūsdienu krievu, čehu, poļu un serbu valodā. Darbā tiek pētīta šo sufiksu semantika, etimoloģija, kā arī fonētiskie procesi, kas ar to saistīti. Darbs var būt saistošs tiem, kas pēta slāvu valodu vēsturisko gramatiku, konkrēti vārdus ar sufiksu -dl, -л. Darbs būs noderīgs arī tiem kas vēlas apgūt čehu, poļu, serbu vai kādu citu slāvu valodu, kā arī visiem tiem, kas nodarbojas ar slāvu valodu salīdzināšanu un sastatījumu.

The bachelor paper is devoted to the study of nouns formed from verbs using the suffix -dl, -л in Slavic languages. The author collects, analyzes and compares the nouns with the suffix in modern Russian, Czech, Polish and Serbian. The bachelor paper pays particular attention to the study of semantics, etymology of the suffix, as well as the phonetic processes associated with it. The bachelor paper may interest people who study the historical grammar of Slavic languages, as well as the suffix -dl, -л and Czech, Polish, Serbian or any other Slavic language, as well as those who compare and contrast the Slavic languages in their researches.
Formations with the Suffix -dl(o) in Slavic Languages
Keywords: Valodniecība; Имя существителное; Глагол; Суффикс; Семантика; Этимология