Aprūpes īpatnības pusaudžiem ar ēšanas traucējumiem stacionārā - Bizika, Anna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Aprūpes īpatnības pusaudžiem ar ēšanas traucējumiem stacionārā”. Tēmas aktualitāti pamato kopējās ēšanas traucējumu pieaugums pusaudžu vidū. Darba mērķis- noskaidrot aprūpes īpatnības pusaudžiem ar ēšanas traucējumiem stacionārā. Pētniecības uzdevumi: apkopot literatūras datus, intervēt X nodaļas māsas, intervēt viņas un apkopot datus. Pētniecības jautājums - Kādas ir aprūpes īpatnības pusaudžiem ar ēšanas traucējumiem stacionārā? Pētījumā pielietota kvalitatīva metode, par pētniecības instrumentu tika izvēlēta daļēji strukturēta intervija. Pētījumā intervētas X slimnīcas X nodaļas māsas. Pētījuma rezultāti parāda, ka kvalitatīva aprūpe sasniedzama tikai multiprofesionālās komandā. Aprūpei ir jābūt daudzpusīgai, ne tikai uz nutricionālu terapiju vērstai.

TThe topic of the bachelor's thesis is " Peculiarities of care for adolescents with eating disorders in hospital". The topicality of the topic is justified by the increase in total eating disorders among adolescents. The aim of the work is to find out the peculiarities of care for adolescents with eating disorders in hospital. Research tasks: to collect literature data, interview nurses in Chapter X, interview them and collect data. Research question - What are the specifics of inpatient care for adolescents with eating disorders? A qualitative method was used in the study, a semi-structured interview was chosen as the research tool. The study interviewed nurses in ward X of hospital X. The results of the study show that quality care can be achieved only in a multi-professional team. Care needs to be comprehensive, not just nutritional.
Peculiarities of care for adolescents with eating disorders in hospital
Keywords: Medicīna; Pusaudži; ēšanas traucējumi; aprūpes īpatnības; barošanas traucējumi