Arvīda Griguļa pirmskara dzejas poētika - Nagle, Ieva (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Arvīda Griguļa pirmskara dzejas poētika” mērķis ir, veicot Arvīda Griguļa (1906-1989) pirmskara dzejas analīzi, atklāt pēc iespējas plašu viņa poētikas īpatnību loku. Šajā darbā ir sniegts ieskats Arvīda Griguļa dzejas pozīcijā starpkaru periodā, raksturotas laikmeta ietekmes Arvīda Griguļa dzejā, analizēta paratekstuālo elementu – krājuma nosaukuma un moto nozīme kompozīcijā. Bakalaura darbā ir salīdzināti Arvīda Griguļa pirmskara dzejoļu krājumi „Reportiera piezīmes” (1929) un „Imitācija un sirds” (1931), nosakot kopīgo un atšķirīgo kā arī definējot būtiskākos motīvus. Šajā bakalaura darbā izmantotās pētnieciskās metodes: kontekstuālā, intertekstuālā, motīvu analīze un salīdzinoši sastatāmā metode. Atslēgvārdi: Arvīds Grigulis, dzeja, laikmets, intertekstualitāte, paratekstualitāte, motīvi

The aim of BA paper „Poetics of Arvīds Grigulis’ Pre-War Poetry” is to analyse Arvīds Grigulis’ Pre-War poetry, while revealing individuality of his poetry as much as possible. In this paper there is an insight of the position of Arvīds Grigulis’ poetry in the interwar period, described influence of the pre-war period, analysed paratextual elements – titles and epigraphs – to determine their significance in the compositon of Arvīds Grigulis’ poem collections. In this paper two poetry collections: „Reportiera piezīmes” (1929) and „Imitācija un sirds” (1931) have been compared, trying to determine common and dissimilar features, as well as defining the most relevant motives. Contextual, intertextual, motive analysis and comparative research methods have been used. Keywords: Arvīds Grigulis, poetry, pre-war period, intertextuality, paratextuality, motives
Poetics of Arvīds Grigulis’ Pre-War Poetry
Keywords: Filoloģija