Finansējuma piesaistes un ražošanas uzsākšanas iespēju izvērtējums uzņēmumā "FORMEKS" - Kreituzis, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2016)
Kalvja Kreituža bakalaura darbs “Finansējuma piesaistes un ražošanas uzsākšanas iespēju izvērtējums uzņēmumā “FORMEKS””. Darba mērķis ir izpētīt uzņēmumiem pieejamos atbalsta instrumentus rūpnieciskas ražošanas uzsākšanai Latvijā, izvērtēt piedāvāto atbalsta instrumentu atbilstību pamatojoties uz teorijas atziņām, un izvērtēt SIA „FORMEKS” ražošanas iespējas un potenciālu. Darbs ir aktuāls uzņēmumam “FORMEKS”, jo nepieciešams finansējums vai investīcijas uzņēmuma tālākajai izaugsmei. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīti ražošanas uzņēmuma teorētiskie izveides posmi. Otrajā nodaļā tiek izpētīti rūpnieciskas ražošanas atbalsta mehānismi Latvijā, nodaļā tiek apkopoti un analizēti ekspertu interviju rezultāti. Trešajā nodaļa tiek analizēta uzņēmuma “FORMEKS” saimnieciskās darbības analīze, SVID, pašizmaksa u.t.t. Bakalaura darba apjoms ir 79 lapas un tas sastāv no 3 nodaļām, 18 attēliem, 11 tabulām un 15 pielikumiem. Darba izstrādei izmantoti 24 literatūras avoti. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbība, ražošana, ražošanas plāns, ražošanas atbalsta instrumenti, „FORMEKS”.

Kalvis Kreituzis. Bachelor work “Fundraising and manufacturing start-up opportunity evaluation of the company "FORMEKS". Work’s objective is to analyze manufacturing start-up support tools for enterprises in the Latvia, evaluate offered support tool conformity based on theoretical knowledge and evaluate “FORMEKS” manufacturing possibilities and potential. Work is actual for the company “FORMEKS”, because there are need for money investment for further company growth. Bachelor work consists of 3 parts. In the first part is recognized theoretical steps for manufacturing enterprise start-up. In the second part are explored industrial manufacturing support tools in the Latvia and are gathered and analyzed results of expert interviews. In third part, there are an economical analysis, cost calculation, SWOT analysis e.g. for the company “FORMEKS”. Total work content- 79 pages, consisting of 3 paragraphs, 18 pictures, 11 tables and 15 attachments. 24 sources were used as additional literature. Keyworsds: business, manufacturing, manufacturing plan, manufacturing support tools, “FORMEKS”.
Fundraising and manufacturing start - up opportunity evaluation of the company "FORMEKS"
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbība; ražošana; ražošanas plāns; ražošanas atbalsta instrumenti; „FORMEKS”