Mobilo vizuālo ierīču izmantošana redzes uztveres pētījumos - Zavjalova, Varvara (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā ir pētīta VirtualRealiy iekārta un tās pielietošanas iespējas redzes uztveres uzdevumos. Tika izveidots režģu virziena uztveres adaptācijas uzdevums ahromātiskajiem un krāsainajiem stimuliem, kuru var veikt ar VirtualReality iekārtas un viedtālruņa palīdzību. Adaptācijas uzdevums tika veikts pie dažādiem adaptācijas laikiem un mainīga vienas acs stimula kontrasta. Tāpat tika noteikti un salīdzināti viedtālruņu starojuma spektri, lai novērtētu dažādu displeju pielietojums šādu redzes uztveres uzdevumu izpildei. Literatūras pārskatā ir apkopoti avoti no 1981. līdz 2015. gadam. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 27 lpp. Darbs satur 14 attēlus, 3 tabulas un tajā izmantoti 26 literatūras avoti.

VirtualReality system and its use in visual perception task is described in Bachelor thesis. A tilt adaptation task was made for achromatic and coloured stimuli. Task was made to accomplish using smartphone display and VirtualReality system. An adaptation task was studied, using different adaptation times and controlled image contrast for test stimuli of one eye. Also smartphone display spectrums were taken and compared to see if they are suitable for visual perception task. Literature review consens information from 1981 till 2015 years. Bachelor theses are written in Latvian, consist of 27 pages. It contains 14 images, 3 tables and is based on 26 references.
The usage of mobile visualising devices in visual perception research
Keywords: Fizika; redzes uztvere; adaptācija; viedtālruņi; starojuma spektri; visual perception