Vizuālā identitāte izglītojošam un sadarbību veicinošam pasākumam - Drozdova, Paula Vendija (Latvijas Universitāte, 2025)
Paulas Vendijas Drozdovas diplomdarbs ar zinātniski pētniecisko un radošo raksturu ar nosaukumu “Vizuālā identitāte izglītojošam un sadarbību veicinošam pasākumam” izstrādāts no 2024.gada novembra līdz 2025.gada maijam Rīgā. Darba mērķis ir izpētīt vizuālās identitātes nozīmi pasākumu komunikācijā un, balstoties uz pētījumu, izstrādāt pilnvērtīgu vizuālo identitāti ikgadējam starptautiskam pasākumam, kas veicina sadarbību, jaunu iespēju radīšanu un prasmju attīstību starp radošajiem profesionāļiem. Darba gaitā secināts, ka lielākā daļa mūsdienu pasākumu izmanto līdzīgas vizuālās pieejas, kas balstītas uz minimālismu, funkcionālu tipografiku un skaidru kompozīciju. Pētījumā atklājas, ka konferenču, forumu, samitu un festivālu logotipi pārsvarā ir vārdu zīmes vai kombinētās zīmes, bieži ar apļa formas emblēmu, savukārt kopējais noformējums ietver ahromātisku vai spilgtu krāsu paleti, ģeometriskus elementus un pārdomāti integrētu kustību dizainu, kas uzlabo pasākuma atpazīstamību. Atslēgas vārdi: vizuālā identitāte, pasākumu dizains, grafiskais dizains, dizaina tendences, mākslīgais intelekts, salīdzinošā analīze. Darbs satur 3 nodaļas, 8 apakšnodaļas, 41 attēlus, 3 tabulas un 4 pielikumus.

Paula Vendija Drozdova’s thesis, combining scientific research and creative work, titled “Visual Identity for an Educational and Collaborative Event,” was developed between November 2024 and May 2025 in Riga. The aim of the thesis is to explore the significance of visual identity in event communication and, based on the research, to develop a comprehensive visual identity for an annual international event that fosters collaboration, the creation of new opportunities, and the development of skills among creative professionals. During the course of the work, it was concluded that most contemporary events employ similar visual approaches based on minimalism, functional typography, and clear composition. The study reveals that the logos of conferences, forums, summits, and festivals are predominantly wordmarks or combination marks, often featuring a circular emblem. The overall design typically includes an achromatic or vibrant color palette, geometric elements, and thoughtfully integrated motion design that enhances event recognition. Keywords: visual identity, event design, graphic design, design trends, artificial intelligence, comparative analysis. The thesis contains 3 chapters, 8 sub-chapters, 41 figures, 3 tables and 4 appendices.
Visual Identity for an Educational and Collaborative Event
Keywords: Mākslas zinātne; vizuālā identitāte; pasākumu dizains; grafiskais dizains; dizaina tendences; mākslīgais intelekts