Magnētiska piliena līdzsvara figūru skaitlisks aprēķins augstfrekvences rotējošā magnētiskā laukā - Narņickis, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā tiek apskatīts, kā atrast magnētiska piliena līdzsvara ﬁgūras gan konstantā magnētiskā laukā, gan augstfrekvences rotējošā magnētiskā laukā izmantojot enerģijas minimizēšanu. Izmantojot demagnetizācijas koeficientu sakarības trīsasu elipsoīdam tiek iegūta izteiksme piliena enerģijai magnētiskā laukā. Līdzsvara figūru atkarība no magnētiskā lauka un magnētiskā piliena parametriem (magnētiskais Bonda skaitlis, piliena magnētiskā uzņēmība) tiek aprēķināta veicot enerģijas minimizāciju. Apskatīta magnētiska piliena līdzsvara figūru stabilitāte augstfrekvences rotējošā magnētiskā laukā. Tiek salīdzināti iegūtie rezultāti ar citiem darbiem (eksperimentiem un skaitliskām simulācijām).

This paper describes how to ﬁnd the ﬁgures of equilibrium for a magnetic drop in a constant magnetic ﬁeld and in a high frequency rotating magnetic ﬁeld using energy minimization. A energy equation is obtained using triaxial ellipsoid demagnetization coeﬃcientrelationshipsforamagneticdropinamagneticﬁeld. Figuresofequilibriumfor a magnetic drop are analyzed and their dependence on magnetic ﬁeld and magnetic drop parameters (magnetic Bond number, magnetic susceptibility) is calculated using energy minimization. The stability of magnetic drop ﬁgures of equilibrium in a high frequency rotating magnetic ﬁeld is examined. Results are compared to other works (experiments and numerical simulations).
Numerical calculation of magnetic drop figures of equilibrium in a high frequency rotating magnetic field
Keywords: Fizika; stabilitāte; trīsasu elipsoīds; enerģijas minimizēšana; līdzsvara figūras