Kurzemes literatūras un mākslas biedrības kultūras mantojuma pērles Latvijas Universitātes bibliotēkā - Gavare, Daina (My University, 2018)
Vēsturiskā mantojuma izpētes gaitā Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas krājumā apzināti vairāki vērtīgi Kurzemes literatūras un mākslas biedrības (dibināta 1815.gadā) izdoti izdevumi. To skaitā: biedrības pārskati, gadagrāmatas, rakstu krājumi, mācību grāmatas un lasāmgrāmatas vācu un latviešu valodā. Iespieddarbi LU Bibliotēkas krājumā nonākuši dāvinājumu ceļā no privātkolekcijām, kā arī pārņemot dažādu institūtu bibliotēkas. Stenda referāts prezentēts Latvijas vēsturnieku 2. kongresā.
Keywords: Kurzemes literatūras un mākslas biedrība; vēsturiskais mantojums; Latvijas Universitātes Bibliotēka; Courland Society for literature and Art; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History