Meistara Ekharta mācība D. T. Sudzuki transcendentālfilozofijas interpretācijā - Vojevoda, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbs “Meistara Ekharta mācība D. T. Sudzuki transcendentālfilozofijas interpretācijā” ir veltīts tam, lai pētītu 20.gadsimta japāņu domātāja Daisecu Teitaro Sudzuki (Daisetz Teitaro Suzuki) darbos pausto Meistara Ekharta – 13.gadsmta vācu filozofa, teologa un mistiķa – domas salīdzinājumu ar budisma mācību. D. T. Sudzuki ir domātājs, kurš izvirza pieņēmumu, ka Meistars Ekharts savos darbos pauž uzskatus, kas ir ļoti tuvi vai pat vienādi ar budisma filozofiju, kaut arī 13.gadsimtā Eiropā budisms nebija zināms.

Master’s Thesis “Meister Eckhart's teaching in the interpretation of D. T. Suzuki's transcendental philosophy” is dedicated to research Japanesse scholar of 20th Century Daisetz Teitaro Suzuki’s works where author compares Buddhism with Meister Echart’s – German philosopher, theologian and mystic of 13th Century – teaching. Suzuki was a scholar who assumed that Meister Echart expresses very close relation with Buddhism although Buddhism was not widespread in Europe in 13th Century.
Meister Eckhart's teaching in the interpretation of D. T. Suzuki's transcendental philosophy
Keywords: Filozofija; Meistars Ekharts; Sudzuki; budisms; dzen; Dievs