Pedagogu digitālās kompetences novērtējums attālinātā mācību procesā - Babre, Annija (Latvijas Universitāte, 2021)
Līdz ar COVID-19 pandēmijas izplatību, attālinātais mācību process ir kļuvis par izglītības procesa sastāvdaļu, kas aktualizē pedagogu digitālās kompetences nozīmi. Ņemot vērā straujo pāreju un iepriekšējo pieredzi, iezīmējas pedagogu digitālo prasmju trūkums, kas rada darba produktivitātes samazinājumu un pārslodzi organizējot mācību procesu attālināti. Pētījuma mērķis ir izpētīt pedagogu digitālo kompetenci un digitālo risinājumu izmantošanas pieredzi attālinātā mācību procesā. Mērķa sasniegšanai tika veikta statistikas, pētījumu, literatūras analīze un pedagogu anketēšana un fokusgrupas diskusija. Darba ietvaros tika izpētīta pedagogu digitālā kompetence, tās attīstības iespējas un zināšanas par digitālo risinājumu izmantošanu, izstrādāti ieteikumi izglītības iestādēm un uzsākta tiešsaistes resursa izstrāde.

With the spread of the COVID-19 pandemic, remote learning has become an integral part of the educational process, highlighting the importance of teacher digital competence. Considering the rapid transition and previous experience, teachers lack digital skills, which leads to a decrease in work productivity and overload. The aim of this research is to study the digital competence of teachers and their experience in using digital solutions in remote learning process. To achieve this goal, statistical, research and literature analysis was performed; a questionnaire for teachers and a focus group discussion were conducted. Within this work, the digital competence of teachers, its development and knowledge about the use of digital solutions were researched, recommendations for educational institutions and an online resource were developed.
Evaluation of Teacher Digital Competence in Remote Learning Process
Keywords: Pedagoģija; pedagogu digitālā kompetence; attālinātais mācību process; digitālie risinājumi mācību procesā; digitālie mācību līdzekļi