Zinātniskā žurnāla rakstu apstrādes sistēma - Lučanskis, Daņiils (Latvijas Universitāte, 2011)
Polimēru Mehānikas Institūta zinātniskā žurnāla rakstu apstrādes sistēma ir izstrādāta galvenokārt žurnāla redakcijas darbinieku darba atvieglošanai – rakstu apstrādes procesa pārvaldībai un dokumentēšanai, kā arī citu iesaistītu raksta apstrādē cilvēku izziņošanai . Sistēma dod iesaistītiem cilvēkiem iespēju: 1) Ielādēt zinātniskus rakstus un pievienot citus dokumentus, kas rodas rakstu apstrādes laikā (atsauksmes, redakcijas kolēģijas lēmumi); 2) Dokumentēt raksta apriti, ierakstīt un apskatīt informāciju par rakstiem un iesaistītiem cilvēkiem; 3) Iegūt informāciju par raksta tagadējo apstrādes stāvokli; 4) Veikt stāvokļa pārmaiņas (redakcijas darbiniekiem un kolēģijai); 5) Informēt visus par stāvokļa maiņu; 6) Recenzēt rakstus (recenzentiem); 7) Apskatīt dažādus rakstu atskaites (redakcijas darbiniekiem).

Institute of Polymer Mechanics scientific journal article-processing system is developed mostly to facilitate the workflow of editorial staff – to document and manage article processing, as well as to alert other people that are involved in the article processing. The system allows users to: 1) Upload scientific articles and other documents that appear during the article processing (reviews, editorial board decisions) 2) Document the article processing, input and view information about the articles and involved people; 3) Get information about the current article state; 4) Change article states (for editorial board); 5) Inform all people about article state changes; 6) Review article (for opponents); 7) View various article reports (for editorial staff).
Scientific journal article-processing system
Keywords: Datorzinātne