Populārāko bezvadu datu pārraides tehnoloģiju pielietojuma analīze teritoriālā informācijas tīklā. - Šmelds, Edgars (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir apskatīt reālu bezvadu datortīkla uzbūvi un veikt tā analīzi, kā arī apskatīt galvenās problēmas, ar kurām saskaras tīkla veidošanas un uzturēšanas procesā. Papildus tam, darbs satur praktiskos apstākļos veiktus mērījumus, kas var dot nelielu ieskatu par teorētisko un praktisko lielumu atšķirību. Darbā atsevišķi tiks apskatītas dotā tīkla komponentes – Mikrotik un Ericsson piedāvātās datu pārraides iespējas un apskatītas to iespējas un saistītās problēmas. Atslēgas vārdi: Radiosignāls, IEEE 802.11, maršrutētājs, frekvence, internets, bezvadu.

Purpose of this qualification work is to look at existing wireless network structure and make it's analysis, as well as to look upon main problems that are encountered in network's building and managing process. In addition to that, this work includes measurements that might give slight insight about difference of real and theoretical values. Separately in this work we will look upon given network's components – data transmission technology that are offered by Mikrotik and Ericsson as well as their possibilities and related problems. Key words: Radio signal, IEE 802.11, router, frequency, internet, wireless.
Analysis of the most popular wireless data transmission technologies in a territorial information network.
Keywords: Datorzinātne