Vides kvalitātes novērtējums Cēsu un Priekuļu novada sporta centros - Kornete, Ilze (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā raksturots iekštelpu mikroklimats, bioloģiskais piesārņojums, veikta trokšņa līmeņa izvērtēšana un CO2 koncentrācijas līmeņa novērtēšanas daudzums sporta centru telpās. Sporta centru izmantošanas popularitāte aizvien aug, jo neatkarīgi no gadalaika, diennakts laika un indivīda sagatavotības līmeņa, tie ir pieejami praktiski jebkurā laikā. Novērtējums veikts izmantojot mērījumu metodes, apskatītas un analizētas diennakts un sezonālās parametru svārstības, to ietekmējošie faktori, t.sk. apmeklētāju plūsma. Darba izstrādei izvēlēti sporta centri Cēsīs un Priekuļu novadā. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām ar 17 apakšnodaļām, darba tekstuālo daļu papildina 9 tabulas, 31 attēls un 2 pielikumi. Darba kopējais apjoms ir 78 lpp.

During the elaboration of the bachelor thesis, the microclimate, the biological pollution and the noise in the sport centers located in Cesis and in Priekuli region, have been estimated. The popularity of sport centers is continuing to grow mainly because, independently from the season or the users' physical condition, the sport centers are accessible at any time of day. The evaluation of microclimate has been done through the measurement methods of biological pollution and noise. The thesis analyzes the differences of those measurements in different hours of the day and in different seasons, in relation with their causing factors, such as the number of the visitors. Bachelor thesis consists of 3 sections with 17 subsections, in addition to text there are 9 tables, 31 pictures and 2 attachments. Volume is 78.
Assessment of indoor environment quality in sport centers in Cēsis and Priekuļi municipality
Keywords: Vides zinātne; iekštelpu mikroklimats; Sporta centri; Iekštelpu piesārņojums; Trokšņa līmenis; Bioloģiskais piesārņojums