Nepārtrauktās integrācijas koncepts bankas kodola sistēmās - Broks, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā detalizēti tiek analizēts esošais bankas kodola sistēmu izstrādes process, kas ir novecojis - nenodrošina pienācīgu versiju kontroli, testēšanu un piegādes ātrumu. Darba gaitā autors izskata nepārtrauktās integrācijas konceptu un iespēju to pielietot bankas kodola sistēmu izstrādes procesā. Šīs sistēmas ir būvētas izmantojot specifisku Progress Open Edge tehnoloģiju. Tiek apskatīti nepieciešamie rīki, kā arī aprakstītas ieviešanas vadlīnijas. Darba rakstīšanas gaitā autors jau daļēji ievieš nepatrauktās integrācijas rīkus un pielieto tos bankas kodola sistēmu piegādēm. Veicot rezultātu analīzi autors secināja, ka konkrētajā situācijā izmantojot nepārtrauktās integrācijas kanālu sistēmas piegāžu uzstādīšanas laiku var samazināt līdz pat 12 reizēm. Procesu automatizēšana noved arī pie ievērojama resursu izmantojuma samazināšanas, būtībā likvidējot manuālu darbību nepieciešamību veidojot būvējumu un to uzstādot kādā no vidēm. Tiek nodrošināta arī pienācīga koda versiju atsekošana. Rezultātā piegādes ir ātrākas, lētākas un drošākas.

This Master’s thesis analyzes in detail the existing development process of bank’s core systems that is outdated – not providing proper version control, testing and delivery times. In thesis author examines the concept of continuous integration and the possibility to apply it in the process of developing bank’s core systems. These systems are built using technology that is not so common – Progress Open Edge. The necessary tools are reviewed and the guidelines of the implementation are described. During the writing of the thesis author already partly introduces the tools of continuous integration in bank system deployments. By analyzing the results, author concluded that in a given situation using continuous integration pipeline delivery time can be reduced up to 12 times. Process automation also leads to a significant reduction in resource utilization, by essentially eliminating the need for manual action when building and deploying new release. Also proper code version tracking is provided. As result deliveries are faster, cheaper and safer. Title: Continuous integration concept in bank core systems.
Continuous integration concept in bank core systems
Keywords: Datorzinātne; nepārtrauktā integrācija; vienībtesti; automātiskie būvējumi; continuous integration; automatic builds