Pirmsskolas pedagoga un ģimenes sadarbības iespējas 3-4 gadus vecu bērnu tikumisko priekšstatu veicināšana - Rižakova, Anžela (Latvijas Universitāte, 2015)
„Pirmsskolas pedagoga un vecāku sadarbības iespējas 3-4 gadu vecu bērnu tikumisko priekšstatu veicināšanā”. Darba autore: Anžela Rižakova Zinātniskā vadītāja: Zin.vad. Mg.paed., Mg.phil. lektore Ērika Lanka Kvalifikācijas darba apjoms: 46 lpp., 6 tabulas, 11 attēls, 3 pielikumi, izmantoti 38 literatūras avoti. Darbā ir veikts teorētiskais pētījums par tikumisko priekšstatu veidošanās un attīstīšanu 3-4 gadīgiem bērniem, raksturota tikumības jēdziens un būtība dažādu autoru skatījumā. Tāpat darbā tika analizēta tikumisko priekšstatu veidošanās ģimenē un pirmsskolā. Darbā tika veikts arī praktiskais pētījums Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē „X” par ģimenes un pirmsskolas pedagoga iespējām tikumisko priekšstatu veidošanās un attīstīšanas procesā 3-4 gadīgiem bērniem. Kvalifikācijas darba ietvaros tika izanalizēta teorētiskā literatūra, izdarīti secinājumi un piedāvāti ieteikumi. Atslēgas vārdi: tikumība, tikumiskie priekšstati, iespējas, sadarbība, pedagogs, vecāki, veicināšana. Kvalifikācijas darbs var tikt izmantots pirmsskolas izglītības iestādēs, organizējot darbu ar vecākiem par 3-4 gadu vecu bērnu tikumisko priekšstatu veicināšanu.

The theme:" Collaboration of pre-school teachers and parents in promoting moral ideas to 3-4 year old children." The author: Angela Rizakova The head of research: Mag. Paed. Master of philology, Lecturer Erica Lanka Qualification work volume: 45 pages, 6 tables, 11 figures, 3 attachments, 38 literature sources were used. Theoretical study of the formation and progress of moral ideas of 3-4 year old children is carried out in the work. The concept and the nature of morality of various authors is described. Also, the formation of moral ideas within the family and at pre-school is analyzed in the research. Practical study of Riga pre-school educational institution "X" on the family and early pre-school teacher possibilities of moral ideas formation and progress of 3-4 year old children is carried out in the qualification work. Theoretical literature is analyzed, conclusions and recommendations are offered in the qualification work. Keywords: morality, moral ideas, opportunities, collaboration, teacher, parents, promotion. The qualification work can be used by pre-school educational institutions for organizing work with parents in forming moral ideas of 3-4 year old children.
Cooperation of Preschool Teacher and Parents in promoting moral Ideas to 3-4 year old Children
Keywords: Pedagoģija