Rīgas perifēro savrupmāju apkaimju attīstības iespējas: Bieriņu un Dārziņu piemēri - Daņiseviča, Elīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darbs “Rīgas perifēro savrupmāju apkaimju attīstības iespējas: Bieriņu un Dārziņu piemēri ” izstrādāts, lai izvērtētu Bieriņu un Dārziņu apkaimju attīstības tendences un izstrādātu priekšlikumus to ilgtspējīgai attīstībai. Darbā tiek skaidrota apkaimes sapratne un tās tipoloģija, kā arī apkopoti mūsdienu ilgtspējīgas attīstības koncepti un analizēti pasaules piemēri savrupmāju apkaimju ilgtspējīgā attīstībā un to plānošanā. Balstoties uz pētījuma analīzi, tika izstrādāta pieeja Bieriņu un Dārziņu novērtēšanai. Darba rezultātā izstrādāti priekšlikumi Bieriņu un Dārziņu apkaimju ilgtspējīgai attīstībai.

The master’s thesis “Opportunities for developing Riga's peripheral low-density residential neighbourhoods: the cases of Bieriņi and Dārziņi” was developed to assess the development trends of the Bieriņi and Dārziņi neighbourhoods and to develop proposals for their sustainable development. The study explains what neighbourhoods are, their typology, provides an insight into modern concepts of sustainable development and analyses global examples of sustainable development and planning of detached neighbourhoods. Based on the analysis of the study, an approach to the assessment of Bieriņi and Dārziņi was developed. As a result of this master’s thesis there are provided proposals for the sustainable development of the neighbourhoods of Bieriņi and Dārziņi.
Opportunities for developing Riga’s peripheral low-density residential neighborhoods’: the cases of Bieriņi and Dārziņi
Keywords: Arhitektūra; Apkaimju plānošana; Rīga; Perifērās savrupmāju apkaimes; Apkaimes