Personāla nodaļas loma darba strīdu risināšanā Rīgas pilsētas būvvaldē - Buliņa, Agija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs personāla vadībā ar nosaukumu: “Personāla nodaļas loma darba strīdu risināšanā Rīgas pilsētas būvvaldē”. Darbu izstrādāja Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes personāla vadības profesionālā bakalaura studiju programmas studente Agija Buliņa. Darba atslēgas vārdi: -Sūdzību procedūra -Alternatīvās strīdu risināšanas metodes -Mediācija -Individuāls darba strīds -Darba tiesības Darba mērķis ir izpētīt personāla nodaļas darbinieku lomu darba strīdu risināšanā Rīgas pilsētas būvvaldē (turpmāk tekstā – Būvvalde) un izstrādāt iestādes praksei piemērotu iekšējo normatīvo aktu, personāla nodaļas darbinieku lomas darba strīdu risināšanā formālai noteikšanai. Pētījuma rezultātā darba autore secina, ka personāla nodaļas darbinieku loma darba strīdu risināšanā Būvvaldē ir nozīmīga, taču tā nav formāli noteikta. Tāpat nav formāli noteikts process kādā tiek pieņemtas un izskatītas sūdzības, kā arī ar kādām alternatīvajām metodēm tiek risināti strīdi. Latvijas Republikas Darba likuma 94. pants nosaka, ka darba devējam ir jānodrošina iespēja iesniegt sūdzību, kā arī jānosaka persona, kurai šo sūdzību iesniegt. Autore darba ietvaros izstrādā formālu sūdzību procedūru, kurā tiek noteikta sūdzību izskatīšanas kārtība un risināšanas metodes, kā arī iesaistītās puses un to atbildība. Darba lappušu skaits: 62 lappuses (82 lappuses ar pielikumiem) Attēlu skaits: 2 attēli Tabulu skaits: 6 tabulas Bibliogrāfiskā saraksta vienību skaits: 27 avoti Pielikumu skaits: 7 pielikumi

Bachelor`s thesis in the personnel management with the title: “The role of the Personnel management department in the resolution of the labour disputes in Riga City Construction Board”. The thesis has been developed by Agija Bulina – the student of the Personnel Management’s professional bachelor’s study program at the Department of Management of the Faculty of Business, Management and Economics of the University of Latvia. Keywords: -Grievance procedure -Alternative dispute resolution -Mediation -Individual labor dispute -Labor law The aim of the thesis is to investigate the role of the employees of the Personnel management department in the resolution of the labour disputes in the Riga City Construction Board and to develop an internal regulatory act suitable for practice of the institution that is aimed to formally determine the role of the employees of the Personnel management department in the resolution of the labour disputes. As a result the author concludes that the role of the employees of the Personnel management department in the resolution of the labour disputes in the Riga City Construction Board is significant, however it is not formally determined. Similarly, the process of the acceptance and consideration of complaints, and the use of alternative methods to resolve disputes is not formally determined as well. The 94tharticle of the Labour law of the Republic of Latvia states that the employer must secure a possibility to submit a complaint, as well as determine the person to whom submit the complaint. The author develops a formal complaint`s procedure that determines the order of the consideration of complaints and the methods of resolution, as well as the parties involved and their accountability. The number of pages: 62 pages ( 82 pages with annexes) The number of images: 2 images The number of tables: 6 tables The number of the bibliographic list`s units: 27 sources The number of annexes: 7 annexes
The role of the Personnel management department in the resolution of the labour disputes in Riga City Construction Board
Keywords: Vadībzinātne; Sūdzību procedūra; Alternatīvās strīdu risināšanas metodes; Mediācija; Individuāls darba strīds; Darba tiesības