Integrētā vadības sistēma kā mūsdienu uzņēmējdarbības atbalsta instruments uzņēmumā SIA „Siltums Jums”. - Tutāne, Alise (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Integrētā vadības sistēma kā mūsdienu uzņēmējdarbības atbalsta instruments uzņēmumā SIA „Siltums Jums”. Darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskām atziņām, darbinieku aptaujas rezultātiem un autores novērojumiem, izpētīt integrēto vadības sistēmu kā mūsdienu uzņēmējdarbības atbalsta instrumentu, un par praktisku piemēru izvēloties uzņēmumu SIA „Siltums Jums”, atklāt tajā ieviestās vadības sistēmas nepilnības un sniegt priekšlikumus to novēršanai. Darba teorētiskajā daļā raksturoti vadības standartu ISO 9001, ISO 14001 un OHSAS 18801 pamatelementi un atklāta to integrācijas ideja. Otrajā daļā sniegts uzņēmuma SIA „Siltums Jums” integrētās vadības sistēmas struktūras apraksts. Trešajā daļā analizētas uzņēmuma integrētās vadības sistēmas sniegtās priekšrocības, vērtēta tās efektivitāte un standartu prasību izpildes līmenis. Bakalaura darbs sastāv no 121 lappuses, 23 attēliem, 9 tabulām un 3 pielikumiem. Atslēgvārdi: vadības sistēmas, integrācija, efektivitāte.

The name of bachelor's thesis is „Integrated management system as business support tool in Ltd. Siltums Jums”. The purpose of the study is based on the theoretical findings and results of employee survey to explore integrated management system as modern business support tool and as a practical example choosing the company Ltd. Siltums Jums discover it’s integrated management system failures and make proposals to correct them. The theoretical part of the work describes the management system standards’ such as ISO 9001, ISO 14001 and OHSAS 18801 key elements and discover their integration idea. In the second part author provides description of the company’s Ltd Siltums Jums integrated management system structure. The third part includes the analysis of integrated management system benefits, assessment of it’s effectiveness and compliance with standards. Bachelor thesis consists of 121 pages, 23 images, 9 tables and 3 annexes. Keywords: management systems, integration, efficiency.
Integrated management system as business support tool in Ltd. Siltums Jums.
Keywords: Vadībzinātne