Finanšu analīze SIA "Eilas Rancānes konsultāciju birojs" - Neija, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Viens no lielākajiem uzņēmējdarbības riskiem ir maksātnespēja, lai laicīgi pamanītu tās pazīmes un novērstu nepilnības, nepieciešams veikt komplekso uzņēmuma finanšu analīzi. Darba adresāts ir uzņēmuma SIA "Eilas Rancānes konsultāciju birojs" vadība, tā mērķis ir analizēt uzņēmuma finansiālo situāciju, sniegt priekšlikumus konstatēto problēmu risināšanai un uzņēmuma saimnieciskās darbības pilnveidošanai. Darbā ietvertas divas nodaļas – pirmā nodaļa veltīta pētāmā uzņēmuma raksturojumam, bet otrajā nodaļā analizēta finanšu analīzes teorētiskā bāze un praktiski veikta finanšu analīze konkrētajam uzņēmumam. Nozīmīgākie informācijas avoti pētījuma tapšanā bija pētāmā uzņēmuma gada pārskati un nepublicētie materiāli. Darba apjoms - 65 lpp., 8 tabulas, 3 attēli un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: finanses, aprēķins, analīze, priekšlikumi.

SUMMARY One of the biggest business risks is insolvency. The financial analysis is necessary to detect the signs of insolvency in time. Financial analysis is also important to avoid any weaknesses in business. Work is addressed to the heads of company Ltd."Eilas Rancānes konsultāciju birojs”, the purpose is to analyze company's financial situation, make proposals for fixing identified problems and the company's business development. This work consists from two chapters. First chapter contains characteristics of the company under study, while second chapter includes analysis of the theoretical basis, as well, as the practical financial analysis in the company that was previously mentioned. The most important sources of information had the company's annual reports and unpublished materials. Scope of work – 65 pages, 8 tables, 3 images and 4 attachments. Keywords: finance, calculation, analysis, proposals.
Financial analysis of Ltd "Eilas Rancānes konsultāciju birojs"
Keywords: Ekonomika