Diabēta pacientu aktivitātes novērošana ar viedtālruni - Krilatiha, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2015)
Diabēta slimniekiem nepieciešams ikdienā novērtēt, cik aktīvi viņi dzīvo, cik kalorijas patērē, lai regulētu gan ēdiena karti, gan medikamentus. Novērošanu varētu automatizēt ar viedtālruni, vērojot aktivitāti ar viedtālruņa sensoriem, kā arī dodot iespēju pievienot papildus datus ar aptauju palīdzību. Darba mērķis ir izpētīt un novērtēt esošās metodes un risinājumus un piedāvāt savu risinājumu.

People with diabetes need to daily estimate how active they live, how many calories consume to regulate both menu and the medication. Observation could be automated with a smartphone, monitoring the activity with the smartphone's sensors, as well as giving the opportunity to add additional data through surveys. Bachelor work goal is to explore and evaluate existing methods and solutions and offer own solution.
Patients with diabetes activity monitoring with smartphone
Keywords: Datorzinātne; diabēts; novērošana; viedtālrunis; glikoze; soļi