Sociālpedagoģiskā darbība mācīšanās motivācijas veicināšanā 8.-9.klašu skolēniem Vidrižu pamatskolā - Plitniece, Aiga (Latvijas Universitāte, 2017)
Aigas Plitnieces izstrādātā diplomdarba tēma ir “Sociālpedagoģiskā darbība mācīšanās motivācijas veicināšanā 8.-9. klašu skolēniem Vidrižu pamatskolā” Par diplomdarba mērķi izvirzīts raksturot un veikt sociālpedagoģisko darbību mācīšanās motivācijas veicināšanā 8.-9.klašu skolēniem. Darbā tiek apskatītas sekojošas tēmas : skolēnu mācīšanās motivācijas analīze, skolēnu mācīšanās motivācijas raksturojums, skolotāja darba metodes skolēnu mācīšanās motivācijas veicināšanā, mācību motīvi un motīvu veidošanās, skolēnu mācīšanās motivācijas īpatnības, sociālā pedagoga darba metodes mācīšanās motivācijas veicināšanā. Darbā ir analizēta 8. un 9. klašu skolēnu attieksme pret mācībām, skolu, apkārtējo vidi, kas nosaka skolēnu vēlmi pēc zināšanām. Ir izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma mācīšanās motivācijas veicināšanā. Atslēgvārdi: mācīšanās, mācīšanās motivācija, motivācijas veicināšana, skolēns, sociālpedagoģiskā darbība.

The diploma thesis of Aiga Plitniece is „Socio-pedagogical activities promoting motivation of learning for Form 8-9 in Vidrizi Elementary School”. The aim of the diploma is describing and making socio-pedagogical activities in promoting education motivation for students Form 8-9. There are discussed the following topics: characteristic of learning motivation, learning motives and development motives, the teacher’s methods promoting students motivation of learning, the motives of learning and development of motives, characteristic of learning motivation, social counsellor working methods promoting motivation of education. In the diploma there is analyzed the pupils' attitude to learning, school, environment, what determine students' desire for knowledge. Keywords: learning, motivation of learning, promoting education, student, socio-pedagogical activity.
Social Pedagogical Activity to Improve Learning Motivation in Grades 8 and 9 in Vidridzi Basic School
Keywords: Pedagoģija; mācīšanās; mācīšānās motivācija; motivācijas veicināšana; skolēns; sociālpedagoģiskā darbība