3H-1,2-benzoksatiepīna-2,2-dioksīda atvasinājumu sintēze - Pustenko, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2014)
3H-1,2-Benzoksatiepīna-2,2-dioksīda atvasinājumu sintēze. Pustenko A., zinātniskais vadītājs Dr. chem. Žalubovskis R, Dr. chem. Igors Kļimenkovs, asistente, MSc Aiga Grandāne. Bakalaura darbs 38 lappuses, 22 attēli, 6 tabulas, 25 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā tika sintezēti 7–aizvietoti 3H-1,2-benzoksatiepīna-2,2-dioksīda atvasinājumi, kā arī 1,4-diaizvietoti 1,2,3-triazolilatvasinājumi. Sintezēto 3H-1,2-benzoksatiepīna-2,2-dioksīda atvasinājumu struktūra tika apstiprināta ar 1H, 13C KMR spektroskopiju, IS spektroskopiju, elementu analīzi un AIMS analīzēm. Literatūras apskatā apkopota informācija par Olefīnu metatēzi, olefīnu metatēzē lietotajiem katalizatoriem, neselektīvu un selektīvu 1,2,3- triazolu veidošanos. 3H-1,2-BENZOKSATIEPĪNA-2,2-DIOKSĪDS, OLEFĪNU METATĒZE, 1,3-DIPOLĀRĀ CIKLOPIEVIENOŠANĀS, 1,2,3-TRIAZOLI.

Synthesis of 3H-1,2-benzoxathiepine 2,2-dioxide. Putenko A., scietific supervisor Dr. chem. Žalubovskis R, Dr. chem. Igors Kļimenkovs, assistant MSc Aiga Grandāne. Bachelor thesis in organic chemistry, 38 pages, 6 tables, 22 figures, 25 literature references, 1 appendix. In Latvian. 7–Substituted and 1,2,3-triazolyl derivatives of 3H-1,2-benzoxathiepine 2,2-dioxide were synthesized. Structure of synthesized 3H-1,2-benzoxathiepine 2,2-dioxide derivates were comfirmed by 1H, 13C NMR spectra, IR spectrum, element analysis and AIMS analysis. Literature rewiew summariezes information on olefin metathesis, catalysts used in olefine metathesis, selective and non selective 1,2,3-triazole synthesis. 3H-1,2-BENZOXATHIEPINE 2,2-DIOXIDE, OLEFIN METHATHESIS, 1,3-DIPOLARCYCLO ADITION, 1,2,3-TRIAZOLES
Synthesis of 3H-1,2-benzoxathiepine 2,2-dioxide derivatives
Keywords: Ķīmija