Piekļuves sistēmas arhitektūras drošības riski un analīze - Sabaitis, Didzis Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs satur pētījumu tādai problēmai, kā piekļuves sistēmas drošības noteikšana un analizēšana. Darba uzdevums ir izpētīt bezkontakta karšu piekļuves sistēmas riskus, kas varētu apdraudēt šīs sistēmas kopējo drošību un saprast, kā pārvaldīt un novērst šos riskus jau arhitektūras izstrādāšanas fāzē. Lai veiktu sistēmas arhitektūras drošības analīzi, ir nepieciešamas metodes, ar kurām analizēt un noteikt piekļuves sistēmas drošību. Darba ietvaros tiek izpētītas trīs arhitektūras drošības analizēšanas metodes, no kurām viena tiek pielietota, lai noteiktu piekļuves sistēmas drošību. Darba gala rezultātā tika izveidota bezkontakta piekļuves sistēmas arhitektūras risku analīze, izmantojot vienu izpētīto analizēšanas metodi un iegūto ievainojamību informāciju.

SECURITY RISKS AND ANALYSIS OF ACCESS SYSTEM ARCHITECTURE The bachelor's thesis contains research on a such problem as analyzing the security of an access system. The task is to study the risks of the contactless access system architecture that could threaten the overall security of this system and to understand how to manage and prevent these risks already in the architectural development phase. To perform a security analysis of the system architecture, analysis methods are needed to analyze and determine the security of the access system. Within the work, three architectural security analysis methods are investigated, one of which is used to determine the security of the access system. As a result of the work, an analysis of the risks of the contactless access system architecture was created, using one of the researched analysis methods and the obtained weakness information.
Security risks and analysis of access system architecture
Keywords: Datorzinātne; drošība; riski; arhitektūra; analīze; ievainojamības