Automātiskas grāmatvedības uzskaites sistēma maziem un vidējiem uzņēmumiem - Bendrups, Alfrēds (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīta automātiskas grāmatvedības uzskaites sistēmas izveide. Aprakstītā sistēma ir tīmekļa vietne, kas ļauj cilvēkiem vienkāršotā viedā uzturēt divkāršā ieraksta grāmatvedību priekš vairākiem uzņēmumiem. Sistēmas izstrādei ir izvēlēta Node.js vide Javascript programmēšanas valodā, papildinot to ar “Locomative.js” MVC ietvaru. Kā HTML veidņu dzinējs izvēlēts “Jade”. Datubāzēi izvēlēts mySql, papildinot to ar “Sequelize.js” ORM bibliotēku.

This qualification paper describes the development of an automatic accounting system. The described system is a network site which allows its’ customers manage the accounting of different companies in a simplified manner. The system is based on „Locomative.js” MVC framework written in Node.js Javascript enviroment. For the HTML preprocessing was chosen a templating engine „Jade”. The system is based on mySql database using „Sequelize.js” ORM library for Node.js.
Accounting system for small and medium enterprises
Keywords: Datorzinātne