Dokumentu pārvaldība kvalitātes vadības sistēmas ietvaros pārtikas ražošanas uzņēmumos - Grabe, Liene (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba „Dokumentu pārvaldība kvalitātes vadības sistēmas ietvaros pārtikas ražošanas uzņēmumos“ pētījuma mērķis ir izanalizēt Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumu pieredzi dokumentu pārvaldībā kvalitātes vadības sistēmas ietvaros. Līdz šim nav veikti pētījumi par ISO 9001:2008 standartā noteikto dokumentu pārvaldības prasību realizēšanu un izpratni uzņēmumos. Pētījumā aplūkota pragmatisma teorija, sistēmu teorija, izpētes pakāpe, noskaidrotas dokumentu pārvaldības prasības ISO 9001:2008 un ISO 15489:2007 standartos. Pētījuma veikšanai izmantotās metodes – kontentanalīze, aptauja, intervija. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka dokumentu pārvaldības principi uzņēmumos tiek ievēroti atbilstoši standartos noteiktajām prasībām, taču tikai dažos uzņēmumos tā ir integrēta kvalitātes vadības sistēmā. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, nākotnē iespējams salīdzināt ISO 9001 un ISO 15489 standartu prasību ievērošanu un interpretēšanu kvalitātes vadības sistēmas ietvaros starp privāto sektoru un valsts pārvaldes iestādēm. Atslēgvārdi: dokumentu pārvaldība, kvalitātes vadības sistēma, pārtikas ražošanas uzņēmumi, kvalitātes pārvaldības sistēmas standarts, dokumentu pārvaldības standarts.

The objective of master thesis „Records management within quality management system in the food manufacturing companies“ is to analyze Latvian food manufacturing companies‘ experience in records management within quality management system. No studies have been conducted on the ISO 9001:2008 standard requirements in document management implementation and understanding of companies. The study used a pragmatism theory, systems theory, foreign studies and document management requirements of ISO 9001:2008 and ISO 15489:2007 standards. Research methods – content analysis, survey, interview. The results of the research testify that the document management principles in companies are met in accordance with the requirements of ISO 9001 and ISO 15489, but only in a few companies it is integrated in quality management system. In the future it is possible to compare support of ISO 9001 and ISO 15489 standards requirements for the quality management system, between the private sector and public authorities. Keywords: records management, quality management system, food production companies, quality management system standard, records management standard.
Records management within quality management system in the food manufacturing companies
Keywords: Bibliotēkzinātne