Aplikācijas prasmes apguves iespējas mājturības un tehnoloģijas mācību procesā vecākajā pirmsskolas vecumposmā - Zīverte, Elīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Vecāka pirmsskolas vecumposma bērnu aplicēšanas pilnveidošanas rokdarbos” mērķis ir veikt izpēti pirmsskolas vecākā pirmsskolas vecumposma bērnu aplicēšanas apguves sekmēšanas iespējas rokdarbos. Izpēte tika veikta balstoties un teorētisko literatūru kas sniedz informāciju par pirmsskolas vecākā vecumposma prasmju un vecumposma īpatnībām, aplicēšanas prasmju raksturojumu un aplicēšanas prasmju sekmēšanas iespējām pirmsskolas vecuma bērniem. Mērķis tika sasniegts balstoties uz tādu autoru darbiem kā V.Zelmenis, D. Dzintere, R. Fišers, V. Hibnere, A. Špona, S. Tiltiņa. Pētījuma piedalījās 9 bērni, vecumposmā no 5-6 gadi. Pētījums tika veikts balstoties uz teorētiskās nodaļas iegūto informāciju par bērnu aplicēšanas prasmju apguves iespejām pirmsskolas vecakā vecumposma bērniem. Darbs sastāv no 20 lapām, 4 tabulām, 16 attēliem, izmantoti ir 52 literatūras avoti Atslēgvārdi: aplicēšana, prasmes, iztēle

The aim of the bachelor's thesis “Improvement of the application skills of oldest age pre-chools children in handicrafts” is to perform research on the possibilities of promoting the acquisition of pre-school children in handicrafts. The study has been based and theoretical literature that provides information of oldest pre-school age children skills and specialties, characterization of application skills and opportunities to promote application skills for pre-school children. The purpose was achieved based on the works of such authors V.Zelmenis, D. Dzintere, R. Fišers, V. Hibnere, A. Špona, S. Tiltiņa. In the research took part 9 children, age group 5-6 years. The research was based on the obtained theoretical information on the possibilities of acquiring children's application skills for pre-chool children. This consist 50 pages, 16 images, 4 tables, 52 sources Keywords: application, skills, imagination
Development of application skills in the home economics and tehnology learning process in the oldest pre-school age
Keywords: Skolas pedagoģija; aplicēšana; prasmes; iztēle; vecākais pirmsskolas vecumposms