Poēzijas balss un filosofija - Vilnīte, Oksana (LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2013)
Latvijas izglītības un kultūras vēsture ir bagāta ar izcilām personībām, pie kurām jāmin arī Latvijas Universitātes mācībspēki. Filosofijas doktore, docente Oksana Vilnīte savu pasniedzējas mūža lielāko daļu – vairāk nekā piecdesmit gadus – veltījusi darbam ar Latvijas Universitātes Filosofijas nodaļas studentiem, kā arī docējusi filosofijas kursus citās fakultātēs. Padomju laika ideoloģizētajā atmosfērā viņa bija brīvas, gudras un izsmalcinātas domāšanas paraugs. Oksana Vilnīte ar savu talantu un ieguldījumu filosofijas nākamo paaudžu izglītošanā pārstāv 20. gadsimta pēckara Latvijas intelektuālo vēsturi. Savijot valodu un kultūru bagātību, viņa mums ir kā nacionālās identitātes starpkultūru simbols.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; poēzija; estētika; krievu dzeja; dzeja; poētisks