Mazbērnu attīstības centra izveides funkcionālie pamatprincipi - Perševica, Signe (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbs: „Mazbērnu attīstības centra izveides funkcionālie pamatprincipi”. Rīga: LU,2015. Diplomdarba mērķis ir izveidot mazbērnu attīstības centra dizaina projektu, tā sasniegšanai teorētiskajā daļā tiek izpētīta literatūra par mazbērnu attīstību, prasības attīstības centra iekārtošanā, empīriskajā daļā tiek analizēti mazbērnu attīstības centru interjeri Rīgā, aplūkoti ārzemju mazbērnu attīstības centru piemēri. Pētījuma rezultātā, pamatojoties uz teorētisko un empīrisko pētījumu, izstrādāts pilns interjera projekts mazbērnu attīstības centram Lejas ielā 21, Pāvilostā. Diplomdarba apjoms 47 lappuses, kurās iekļauts ievads, septiņas nodaļas, 19 apakšnodaļas, teorētiskās un empīriskās daļas secinājumi, literatūras saraksts ar 32 avotiem, pielikums. Darbā iekļauti 14 attēli un divas tabulas teksta daļā un četri pielikumi.

Diploma: “Creating functional concept of young children development center.” Riga: LU, 2015 Diploma aim is to create a baby development center design project, based on theoretical studies about the young children development and interior requirements in this kind of centers. In empirical part the autor compares and analyzes the interior of young children develepment centers in Riga and view also two examples of foreign young children development center in their internet sites. Based on theoretical and empirical research as the result of this paper was designed a complete interior design for baby dvelopment center in Lejas Street 21, Pavilosta. The diploma contains 47 pages which includes an introduction, seven chapters, 19 subdivisions, conclusions and 32 references of used information sources. Paper includes 14 figures and two tabele in main text part and additional notes in four annexes.
A functional basic principles development for child development center
Keywords: Mākslas zinātne